Ιστοσελίδες μέλη σε ΕΣΗΕΑ και ΕΔΟΕΑΠ

Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται προς τι η ιστορική απόφαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να δεχθεί ξαφνικά ως μέλη της τους εργαζόμενους δημοσιογράφους στα ειδησεογραφικά sites. Μια απόφαση που θα έπρεπε να είχε ληφθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια αλλά κάθε φορά βρισκόταν μια δικαιολογία για να μη συμβεί. Και προφανώς ο λόγος δεν είναι η πρόσφατη απεργία στην οποία για μια ακόμη φορά δεν μετείχαν με δημόσια αιτολογόηση τα μεγάλα ειδησεογραφικά sites. Πολλοί είδαν αλλά λίγοι πρόσεξαν την δήλωση του Τάσου Πετρόπουλου σε μια από τις πολλές συναντήσεις που έγιναν τον τελευταίο διάστημα.
Ο υφυπουργός που αποδεδειγμένα πλέον εργάζεται προς όφελος των καναλαρχών, είπε πως σύντομα θα καταθέσει τροπολογία σε νομοσχέδιο με την οποία θα ενταχθούν στον ΕΔΟΕΑΠ οι εργαζόμενοι σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες οι οποίες έχουν εγγραφεί στο Μητρών των on line media στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Τα στοιχεία δε του Μητρώου είναι ήδη γνωστά από το πιο επίσημα χείλη. Του υπουργού Νίκου Παππά. Όπως είχε δηλώσει τον περασμένο Ιούνιο “στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις,απασχολούνται στο σύνολό τους 2.115 άτομα, ενώ 1.040 από αυτούς είναι δημοσιογράφοι.
Με εξαρτημένη εργασία απασχολούνται 682 άτομα και 358 με σύμβαση έργου”. Δηλαδή εν δυνάμει υποψήφιοι για την ΕΣΗΕΑ και τον ΕΔΟΕΑΠ είναι ελάχιστοι δημοσιογράφοι, αν σκεφθεί κανείς πως από τα 682 άτομα ήδη πάρα πολλοί είναι ήδη μέλη της ΕΣΗΕΑ. Αναπάντητο μένει το ερώτημα τι θα γίνει με τα μπλοκάκια ή με τους επί συμβάσει έργου και αν θα συνεχιστεί η ύπαρξη της 2ης ταχύτητας εργαζομένων δημοσιογράφων. Η κίνηση λοιπόν του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ εντάσσεται σε όλες τις παραπάνω εξελίξεις για τον ΕΔΟΕΑΠ καθώς οι συνδικαλιστές συνεχίζουν να ελπίζουν πως οι εργοδότες θα συναινέσουν για την ύπαρξη πόρου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…